Column in de Noordkrant januari 2019                                            

 

Doe je dit jaar ook mee?

 

Kriebels
Ieder jaar rond deze tijd gaat het een beetje kriebelen. De dagen beginnen weer langer te worden en het voorjaar ligt in het verschiet. Binnen ons bestuur dé tijd om ons voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Sommige plannen zijn heel concreet, zoals de concerten; andere nog in voorbereiding. In ieder geval wordt het park ook dit jaar weer dé plek om van de natuur te genieten. Om met elkaar actief te zijn op het gebied van sport en om onze evenementen te bezoeken. Wat we van plan zijn lees je hieronder.

Gezellig samen naar het park
Het is in april nog wel geen zomer, maar met een beetje geluk schijnt op 13 en 14 april het zonnetje. Dan willen we namelijk meedoen met ‘Cultuur Bij je Buur’: het landelijk evenement dat jaarlijks vraag en aanbod kleine muzikale en theatrale optredens bij elkaar brengt.

Nieuw in de planning is een groots midzomerfeest op vrijdag 21 juni. Samen met Stichting Kinderactiviteiten Kristal en anderen zijn we bezig met de invulling. We denken aan een breed programma met muziek, sport en spel voor het hele gezin. Daarbij willen we organisaties op dit gebied uit Zuidbroek e.o. de gelegenheid geven zich te presenteren.
Ideeën voor de invulling van het programma zijn welkom. Mail ze ons via de website.

Na de in het water gevallen deelname vorig jaar willen we toch op 28 september deelnemen aan ‘Burendag’ met een opzet die ongeveer gelijk is aan die van 2018.

Samen met Stichting kinderactiviteiten Kristal willen we het jaar weer afsluiten met een kerstevenement. Over de uitvoering zijn we met elkaar in gesprek. Vanwege de hoge kosten staat met name de schaatsbaan ter discussie. We zoeken naar een sfeervol en verbindend programma. Ook hier: Ideeën voor de invulling van het programma zijn welkom.

Sport en spel
Sportieve activiteiten krijgen dit jaar extra aandacht dankzij ons nieuwe bestuurslid Lito Hasselnook. Vanaf de FitnessTrail wordt er in maart/april weer een fitnessrun georganiseerd. Een gecombineerd obstakel- en hardlooptraject voor diverse doelgroepen over verschillende afstanden.
Lito is verder met Acres en andere organisaties in gesprek over een voetbaltoernooi in de Ctitybox en een volleybal toernooi. Laat van je horen als je wilt helpen organiseren of gewoon belangstelling hebt. Mail ons via de website.

Picknickconcerten
De traditie van de zomerse picknickconcerten op zondagmiddag wordt voortgezet. We zijn er in geslaagd om een zeer gevarieerd programma van hoge kwaliteit samen te stellen. De optredens vinden plaats nabij de Citybox onder onze eigen luifel op een vast podium. Tussen 15.00 en 17.00 uur zijn er steeds twee optredens van een uur.
* De aftrap is op 1 juni met het Deventer Symfonisch Orkest en Pop & Rock Koor Apeldoorn
*Op 7 juli een optreden van jazz ensemble The Quintet en Musicalgroep Colours, beide uit Apeldoorn
*Het volgende concert is op 11 augustus in verband met de NJO muziekzomer, die een passend ensemble naar het park stuurt. Daarna een optreden van het Apeldoorns Symfonie Orkest.
*Het laatste concert op 8 september begint met de jazzklanken van ParBraBand, gevolgd door musicalgroep Tabula Rasa.

Natuur en milieu
De werkzaamheden van de zwerfvuilgroep gaan gewoon het hele jaar door. Naast het schoonhouden van het park zamelen we ook blikjes in. In het kader van de actie ‘Goed bezig’ vielen wij met 10586 blikjes in de prijzen. Met € 0,05 per blikje zorgt het verzamelen voor een welkome bron van inkomsten. Wil je ook goed bezig zijn voor het park? Help ons dan blikjes in jouw omgeving te verzamelen. Wij komen ze graag ophalen.

De onderhoudswerkzaamheden aan het mossenveld en de ijsvogelwand zijn afgerond. Na de vorst zaaien we de speciale velden in. In de natuurakker achterin het park zaaien we dit jaar diverse oude graansoorten; zo ontstaat samen met de klaprozen en korenbloemen een ouderwets nostalgische boerenakker.

Tijdens de open dag van de StadsAkkers op 15 juni kun je meelopen met een natuurwandeling en genieten van de veelzijdigheid van het park.
Daarnaast verzorgen we het hele jaar voor groepen rondleidingen in de vorm van ontdekkingstochten. Avontuurlijk en leerzaam! Aanmelden via de website.

Agenda
In februari zetten we het complete parkprogramma op onze website. Daarin nemen we ook de activiteiten op van Stichting kinderactiviteiten Kristal en StadsAkkers. Organisaties uit Zuidbroek e.o. nodigen we uit om hun parkactiviteiten aan te melden voor de activiteitenkalender. Aanmelden via de website.

Vanaf deze plaats spreek ik de (wat verlate nieuwjaar) wens uit dat de lezers van de Noordkrant volop zullen genieten van en in park Zuidbroek. Als u er bent vergeet dan niet een mooie foto te maken en ons die toe te sturen.

Park Zuidbroek verbindt ons

Joost Huijsman, voorzitter