Kieviten en het mossenveld

Wat hebben deze met elkaar te maken? Er zijn elk jaar in maart/april enkele nesten van kieviten in het park. Zoals je misschien weet maakt de kievit zijn nest in een weiland of open veld. Een kievit trekt meestal naar zijn broedgebied terug. We willen dit graag zo houden. De nesten zo min mogelijk verstoren kan daarbij helpen.Dus: 

  • laat je hond alsjeblieft alleen loslopen op de honden-uitlaatplaats
  • blijf op de paden en loop niet dwars door de open gedeelten van de achterste velden van het park. Op de speelvelden mag je natuurlijk wel gewoon lopen en sporten!

Achterin het park zijn de mossenvelden. Hier zit de kievit graag. Elk jaar vraagt dit veld het nodige onderhoud. Er komen namelijk elk seizoen spontaan jonge berkenboompjes en esdoorns op, de zogenaamde opstand. We willen deze velden zo open mogelijk houden en halen deze opstand elk jaar weg. Dit is een heel karwei en doen we graag zo vroeg mogelijk, want als de boompjes groter worden, krijg je ze er erg moeilijk uit.

Zodra de jonge kieviten het nest verlaten hebben zullen we deze klus gaan aanpakken. Onze natuurwerkgroep heeft er de handenvol aan!