Begin juni 2021 zijn er vooral veel witte bloemen te zien. De margrieten voeren de boventoon!

Hieronder zie je een foto van augustus 2020. Het zal de komende jaren wellicht wat minder uitbundig zijn, maar vast niet minder mooi. Dit wordt veroorzaakt door het feit dat de natuur sommige soorten, die vorig jaren wel gezaaid zijn, dit jaar heeft verdrongen.

Hoe zat het ook al weer met de vorm van het pad er doorheen?

In de grote cirkel zie je drie met elkaar verbonden kleinere cirkels. Dit is een zogenaamd triskelion, een drievoudige spiraal. Het is een eeuwenoud symbool wat staat voor de altijd voortdurende cirkel van het leven. Op een grafmonument in Newgrange in Ierland staat dit symbool in de rots voor de ingang van deze grafheuvel. De rots vormt de ingang van de heuvel. Boven de ingang is een smalle kier. Precies hierdoor valt op 21 december,  de kortste dag in de winter, de eerste zonnestraal van de zon naar binnen. Dit moment werd in de steentijd als een feest gevierd.

Als je op 21 december bij het bord gaat staan en je kijkt dan naar de boom in het midden van de cirkel, zul je de zon (als het niet erg bewolkt is) precies over het midden zien opkomen. Wanneer je op 21 juni buiten de cirkel met je rug naar het informatiebord gaat staan, zul je de zon in de verte zien ondergaan. Het is dan precies midzomer.