Nu begin juni zijn er vooral veel witte bloemen te zien. De margrieten voeren de boventoon!

Hieronder zie je een foto van augustus vorig jaar. Het zal dit jaar wat minder uitbundig zijn, maar vast niet minder mooi.

Hoe zat het ook al weer met de vorm van het pad er doorheen?

In de grote cirkel zie je drie met elkaar verbonden kleinere cirkels. Dit is een zogenaamd triskelion, een drievoudige spiraal. Het is een eeuwenoud symbool wat staat voor de altijd voortdurende cirkel van het leven. Op een grafmonument in Newgrange in Ierland staat dit symbool in de rots voor de ingang van deze grafheuvel. De rots vormt de ingang van de heuvel. Boven de ingang is een smalle kier. Precies hierdoor valt op 21 december,  de kortste dag in de winter, de eerste zonnestraal van de zon naar binnen. Dit moment werd in de steentijd als een feest gevierd.

Als je op 21 december bij het bord gaat staan en je kijkt dan naar de boom in het midden van de cirkel, zul je de zon (als het niet erg bewolkt is) precies over het midden zien opkomen. Wanneer je op 21 juni buiten de cirkel met je rug naar het informatiebord gaat staan, zul je de zon in de verte zien ondergaan. Het is dan precies midzomer.

Nu hadden we zo graag op midwinter en midzomer een leuke bijeenkomst bij de bloemencirkel georganiseerd. Voor 21 december 2020 lagen de plannen al helemaal klaar. Door de coronabeperkingen ging dit niet door. Dit is nu verzet naar midwinter 2021, je hoort hier vast meer over.

En midzomer dan….? Ook dit keer lukt iets voor een grote groep organiseren nog niet. Je bent uiteraard op maandag 21 juni wel welkom bij de bloemencirkel. De zon gaat dan in Apeldoorn om 22.01 uur onder.

Er is dan in het park geen feestje, geen muziek. Maar elkaar ontmoeten en even het pad door de bloemencirkel lopen mag zeker!!!!