Op een veld, naast het mossenveld, is een kleipoel aangelegd. Deze is bedoeld om de huiszwaluw de gelegenheid te bieden klei op te  happen en hier zijn nest mee te bouwen. Voorheen waren er in de buurt wel kale kleivlaktes, maar deze waren overgroeid. We zijn begonnen met de aanleg van een nieuwe poel. Wat een geluk dat de mensen van BDO (accountants- en belastingadviseurskantoor) hun personeelsdag zo ingericht hadden, dat ze een dag de handen uit de mouwen wilden steken! Er is een kleipoel aangelegd. Deze moest nog waterdicht worden gemaakt door een aantal kleibonken terug te leggen en over de hele oppervlakte aan te stampen zodat het water niet meer gemakkelijk wegzakt. Met 5 deelnemers is dit in één ochtend gelukt. Het mossenveld is ook grotendeels ontdaan van alle verschillende boomzaden die spontaan zijn gaan groeien. Dit noemt men opschot.

 

Wat geweldig fijn dat de mensen van BDO bij de Stadsakkers en bij ons zo een dag wilden helpen, TOP!

  

 

Nog twee interessante berichtjes:

  • Voor het eerst sinds twee jaar hebben we weer een torenvalk zien “bidden” boven het pas gemaaide gras. Hopelijk blijft hij in de buurt en heeft hij de nestkast ook ontdekt die vorig jaar bij de Stadsakkers is opgehangen.
  • Is het u opgevallen dat het mossenveld helemaal zwart en doods leek? Het dreigde volledig overwoekerd te worden door het grijs kronkelsteeltje . We hebben nu weer veel groen mos , o.a. ruig haarmos gezien.  Ook de pollen struikheide en vossenbes zijn weer terug.

Kortom het gaat goed in ons park!