Vandaag is de eerste dag van de krokusvakantie en het is 15 graden. Vorige week liep ik in het park over een dikke laag sneeuw te genieten van allerlei sleeënde kinderen, nu zijn er heel andere dingen te beleven.

 

Hardlopers, twee vriendinnen die fitnessoefeningen doen bij de picknicktafels, rolschaatsende kinderen, oma’s die kleinkinderen laten schommelen, voetballende pubers, jonge honden die worden uitgelaten en een in het wit geklede groep die teakwondo beoefent.

En…een groepje van 4 vrienden, net klaar met chillen naast het water. De kleden liggen er nog, samen met tientallen blikjes en pakjes drinken en lege zakken chips. Terwijl  ik erlangs loop zie ik dat alle lege blikjes in plastic zakken worden gestopt: ze ruimen alles op!

Ik blijf staan en vertel dat ik bij het zwerfvuilteam hoor, dat we elke 14 dagen het park schoonmaken en dat dit de eerste keer is dat ik jongeren zie die hun spullen weer opruimen. Ze grijnzen en vertellen dat ze in park Zuidbroek graag veel vaker willen chillen en dat ze daarom het park mooi en schoon willen houden.

Geweldig: een compliment voor de jongens en een opsteker voor ons als zwerfvuilteam.

Helaas, mijn mobiel om een foto te maken van deze actie ligt nu thuis….