Column Noordkrant april 2019 

                        

 

Leuke obstakels                           
Op zaterdagochtend 20 april 2019 vond in park Zuidbroek de Obstacle Paascours plaats. Een leuke activiteit voor de jeugd, die onder schitterende weersomstandigheden werd afgewerkt.
Heerlijk sportief samen met je ouders 1000 m door het park rennen en ondertussen verschillende hindernissen overwinnen. Jitske was in elk geval blij dat er ook dit soort activiteiten in het park zijn. Ze houdt van klimmen en klauteren en was helemaal in haar element. Toch had ze niet verwacht dat ze bij de eerste vijf deelnemers zou finishen!
Het was vermakelijk om te zien hoe de jongeren hun ouders bij sommige hindernissen het nakijken gaven. Minder getrainde papa’s werden aangemoedigd om de grote opblaasbare hindernis van Accres hindernis te nemen. Eskil vond toch het apenslingeren het leukst. Hij was bij de hele run als laatste gestart en kwam als derde binnen. Een prestatie van formaat!
De route slingerde door een groot deel van het park. Natuurlijk moesten de deelnemers ook over lastige stapstenen naar de overkant van het water. Deze avontuurlijke hindernis vond Nienke nu net de leukste om te doen. Terugkijkend had ze niet verwacht het hele parcours te kunnen volhouden. Bij een eerdere scholierencross vond ze 800 m al ver. Nu liep ze 1000 m en ……. werd ze tweede. Al met al was er voor elk wat wils. Alle deelnemers werden beloond met een herinneringsmedaille en een welverdiend flesje water.
Kortom een fijn en gezond begin van het Paasweekend. Mede dankzij de medewerking van Accres, 2Getthere, het OSSO-team, Leeuwis Fysiogroep en onze eigen Lito.  Labyrint met obstakels
Tijdens onze laatste vriendenbijeenkomst was er enthousiasme voor het idee om in het park een labyrint aan te leggen. Vol goede moed is een werkgroep aan de slag gegaan. In de sfeer van het park en om een bijdrage te leveren aan het herstel van de vlinderstand denkt de groep aan een pad omringd door gemengde bloemen. Als plaats wordt gedacht aan het grasveld dat nergens voor wordt gebruikt aan de Rumbastraat nabij het kruispunt van de twee fietspaden. Tot onze teleurstelling vindt het plan vooralsnog geen genade in de ogen van de gemeente. We zijn vooral verrast door de argumentatie. “Er zijn al voldoende velden met bloemen en het grasveld is bedoeld voor sport en spel”. Over het eerste argument kun je van mening verschillen. Het tweede snijdt naar ons idee geen hout. De bedoeling was er 10 jaar geleden bij het ontwerp van het park vast wel, maar de praktijk van 2019 wijst uit dat het betreffende grasveld zonder enige functie gewoon grasveld ligt te zijn.
Obstakels zijn er om overwonnen te worden. De gemeente heeft ons een opening geboden er met elkaar nog eens over te praten.

Tot slot de aankondiging van ons eerste parkconcert: zondag 2 juni met optredens van het Deventer Symfonisch Orkest en Pop- en Rockkoor Apeldoorn.


Park Zuidbroek verbindt ons

Joost Huijsman, voorzitter