Dit is de kans om snoeiles te krijgen van echte experts! 

Op zaterdag 18 januari en 1 februari kun je bij StadsAkkers een professionele stadssnoeicursus volgen.

StadsAkkers is een zorgtuinderij in Apeldoorn achter in Park Zuidbroek. Wij kweken biologische groenten, kruiden en fruit. We doen dit samen met mensen die wat extra begeleiding nodig hebben. Een deel van de opbrengst gaat naar de voedselbank in Apeldoorn.

Achter op ons terrein staan 200 appel- en perenbomen. Deze bomen zijn in het verleden door de Stichting Groen en Mens aan StadsAkkers geschonken. Peter Heijke is voorzitter van deze stichting. Hij helpt ons deze bomen te onderhouden. Verder onderhouden we vanuit StadsAkkers de fruitbomen in Park Zuidbroek. Ook hierbij is Peter onze vaste adviseur en begeleider. Op deze manier heeft Peter al veel vrijwilligers bij de hand genomen en hun geleerd hoe je op een goede manier een fruitboom onderhoudt.

Nu krijg jij ook de kans om te leren hoe de fruitbomen in je eigen tuin het beste gesnoeid kunnen worden. De cursus fruitbomen snoeien wordt gegeven op zaterdag 18 januari en zaterdag 1 februari. Peter Heijke zal op deze twee dagen aanwezig zijn en een groep snoeiers begeleiden. Daarnaast zullen ook onze eigen experts David Koning en Norbert Keizer een groep snoeiers onder hun hoede nemen.

Schrijf je snel in voor één van de twee dagen. Het aantal plaatsen is beperkt! Per begeleider kunnen er maximaal 5 cursisten deelnemen.

Het programma is als volgt:

  • 30 Start met koffie en iets lekkers
  • 15 Snoeien in de praktijk
  • 15 Lunch in de blokhut met soep en een broodje
  • 15 Vervolg cursus snoeien in de praktijk
  • 15 Afsluiting

Iedere deelnemer ontvangt een professionele cursusmap, die ons ter beschikking gesteld is door de Stichting landschapsbeheer Gelderland.

Wij kunnen deze cursus aanbieden voor de zeer scherpe prijs van €75,- per dag.

Je kunt je inschrijven door een e-mail te sturen naar Marijke van der Wekke, mailadres: Marijke@stadsakkers.nl
Graag in de e-mail vermelden voor welke van de twee dagen je je opgeeft: 18 januari of 1 februari.