Zoals jullie al misschien gezien hebben: de contouren van de pumptrack worden zichtbaar! 9 juli vindt de feestelijke opening plaats. Het ziet er leuk en uitdagend uit en belooft voor uren speelplezier te zorgen.Alhoewel deze pumptrack geen onderdeel uitmaakt van het park, zal het wel voor de nodige uitstraling zorgen.
Hieronder staan een paar foto's van het parcours, nu nog een paar bulten zand.


Wij zijn blij met deze pumptrack en hopen dat het park hierdoor nog meer aantrekkingskracht krijgt!

Hieronder staat extra informatie van de gemeente voor degene die alle ins en outs wil weten:

OPENING PUMPTRACK ZUIDBROEK
Op zaterdag 9 juli opent gemeente Apeldoorn met trots een zogenaamde pumptrack in de stad! Een primeur, want het is de eerste binnen de gemeentegrenzen. U bent van harte uitgenodigd om hierbij te zijn. De baan ligt de wijk Zuidbroek, op de groenstrook tussen de volkstuinenvereniging en tennisvereniging De Sprenkelaar. Er is een feestelijke opening door wethouder Wim Willems en kinderburgemeester Lian Schreur en er vindt een demo plaats van een rolstoelatleet (een WCMX’er).

Een pumptrack is een kruising tussen een BMX-baan en een skatepark. Het circuit heeft verschillende bulten en kombochten die elkaar ritmisch opvolgen. Daardoor is het geschikt voor een grote doelgroep: crossfietsen (BMX), mountainbikes, stepjes, loopfietsen, inline skates, skateboards en rolstoelen. 

Al een paar jaar is er een wens van kinderen uit Zuidbroek om een skateplek aan te leggen in de wijk. Ook de gemeente vindt voldoende en goede buitenspeelplekken heel belangrijk, zeker in een jonge wijk als Zuidbroek. De afgelopen tijd is er gewerkt aan het ontwerp, samen met specialisten en mensen uit de wijk die hadden aangegeven mee te willen denken. De wijkraad was ook enthousiast over dit plan en betaalde eraan mee.

Het resultaat is een goed toegankelijke pumptrack; vooral ideaal voor jonge kinderen. Er is bewust gekozen voor twee afzonderlijk te berijden loops. Dit heeft als voordeel dat de baan inclusief is. Door een kleinere loop toe te voegen is de pumptrack ook voor bijvoorbeeld rolstoelers goed toegankelijk en te gebruiken.

Uiteraard voldoet de pumptrack aan alle veiligheidseisen voor speelvoorzieningen. De baan is gemaakt voor The Pump Factory, een bedrijf gespecialiseerd in het aanleggen van skatebanen.

Tijdens de opening laten professionele skateboarders en een rolstoelatleet, een zogenaamde WCMX'er, zien wat je zoal op een pumptrack kunt doen. Zij zullen ook instructies geven. Kinderen kunnen gratis BMX fietsen, skateboards en helmen lenen om de baan uit te proberen. Iedereen is van harte welkom!

 

Opening Pumptrack Zuidbroek
Datum: zaterdag 9 juli tussen 15:30 en 17:30 uur
Officiële opening om 16:00 uur

Meer informatie over Pumptrack Zuidbroek vindt u op www.apeldoorn.nl/skatebaanzuid