Wandelgroep Kristal loopt regelmatig via park Zuidbroek naar natuurgebied het Weteringse Broek aan de andere kant van de snelweg A50. Bij de uitgang van ons park is een trap die best stijl is en als gevaarlijk wordt ervaren. Daarom vermijdt John de Jager, leider van de groep, deze route en kiest voor een omweg. Tot ergernis van de wandelaars is er aan de andere kant vanuit het Drostendal ook zo’n trap, maar…… met een prachtige stevige leuning.

Dinie van ’t Erve vond dat onrechtvaardig en trok de stoute schoenen aan. Zij vroeg ons of wij ervoor konden zorgen dat er ook bij de trap in ons park zo’n leuning zou kunnen worden aangebracht. Wij hebben de vraag neergelegd bij onze nieuwe stadsdeelmanager, Astrid Willemsen, die de afdeling beheer van de gemeente aan het werk heeft gezet. Na korte tijd kwam het verlossende antwoord van parkbeheerder Henk Harmsen. Hij stuurde Dinie het volgende bericht: ‘De leuning heb ik inmiddels besteld. Hij wordt op maat gemaakt naar het voorbeeld van de trap in het Weteringse Broek. De plaatsing staat gepland voor november”.

Dankzij het initiatief van Dinie is een omweg naar het Weteringse Broek binnenkort voor iedereen verleden tijd. Dit voorbeeld laat zien dat vragen loont.

Joost Huijsman, voorzitter