Lekker een potje voetballen, in plaats van wat rondhangen.

Wie wil dat niet voor zijn kinderen!             

In onze wijk is het team van OSSO actief.     
Deze letters staan voor: ”Op Straat Sportief Ontmoeten”. Dit is een initiatief wat uitgaat van  welzijnsorganisatie STIMENZ.

Jongerenwerker Kevin Diepeveen begeleidt samen met enkele stagiairs en vrijwilligers een prachtige sportieve activiteit voor kinderen en jongeren in onze wijk.

 

Elke vrijdagmiddag mogen zij komen voetballen in de gymzaal van het Kristal.

Je hoeft je niet speciaal aan te melden, er is geen lidmaatschap. Je mag gewoon komen de toegang is vrij en iedereen is welkom.

Het gaat bovenal om gewoon even lekker met een groep leeftijdsgenoten te bewegen en plezier te beleven aan het verrukkelijke spel VOETBALLEN.

De activiteit is eveneens bedoeld om een ontmoetingsplek te zijn voor kinderen, jongeren en hun ouders.

Door de geschoolde begeleiding worden de kinderen aangestuurd op goede omgangsvormen, normen en waarden.

Er wordt uitgegaan van een respectvolle omgang met verschillen. Of je nu heel getalenteerd bent of niet, meisje of jongen het maakt niet uit, kom vooral en doe mee!

Zij werken volgens een zelfontwikkeld concept. Er wordt gespeeld met kleine teams van drie spelers met een vast patroon van frequent wisselen met kinderen die op de bank zitten.

Dit is een vast programma, het is elke week het zelfde. De regels zijn duidelijk; er hoeft  niet eindeloos over gesproken te worden, ieder weet wat er verwacht wordt. Zij gaan gewoon lekker voetballen.

 

Voor kinderen tot 11 jaar vrijdagmiddag van 15.00-16.00 uur

Voor jongeren van 11 jaar en ouder vrijdagmiddag van 16.00 -17.00 uur

Het gaat elke vrijdag door, behalve in de kerstvakantie en in de zomervakantie.

De meeste kinderen komen trouw elke week. Bij de eerste groep komen tussen de 30 en 40 kinderen en bij de tweede groep meestal tussen de 20 en 30.

 

Dit is al met al een prachtig resultaat!

Toen ik Kevin vroeg wat hij in de toekomst met dit project nog meer wilde bereiken, hoefde hij niet lang na te denken.

Wat zou het fijn zijn als hij uitbreiding van uren kreeg. Dan konden er nog meer kinderen en jongeren bereikt worden.

En wat zou het mooi zijn, wanneer jongeren uit de oudere groep, meegaan doen als begeleider/vrijwilliger in de jongere groep! Gelukkig gebeurt dat al af en toe.

Hij is in elk geval super gemotiveerd om door blijven gaan en zo bij te dragen aan prettig leefklimaat in onze mooie wijk Zuidbroek.