Lekker een potje voetballen in plaats van wat rondhangen.

Wie wil dat niet voor zijn kinderen!             

In onze wijk is het team van OSSO actief.     
Deze letters staan voor: ”Op Straat Sportief Ontmoeten”. Dit is een initiatief dat uitgaat van welzijnsorganisatie STIMENZ.

Jongerenwerker Kevin Diepeveen begeleidt samen met enkele stagiairs en vrijwilligers een prachtige sportieve activiteit voor kinderen en jongeren in onze wijk.

Kijk op insta voor meer info: https://instagram.com/ossoapeldoorn

 

Elke vrijdagmiddag mogen zij komen voetballen in de gymzaal van het Kristal. Je hoeft je niet speciaal aan te melden, want je kunt geen lid worden. Je mag gewoon komen, de toegang is vrij en iedereen is welkom.
Even lekker met een groep leeftijdsgenoten bewegen en plezier maken.

De activiteit is eveneens bedoeld om een ontmoetingsplek te zijn voor kinderen, jongeren en hun ouders.
Door de geschoolde begeleiding worden de kinderen ook aangespoord om goede omgangsvormen, normen en waarden in acht te nemen.

We gaan respectvol om met verschillen. Of je nu heel getalenteerd bent of niet, of je een meisje of jongen bent: het maakt niet uit, kom vooral en doe mee!Wij werken volgens een zelfontwikkeld concept. Er wordt gespeeld met kleine teams van drie spelers met een vast patroon van frequent wisselen met kinderen die op de bank zitten.

Dit is een vast programma en is elke week hetzelfde. De regels zijn duidelijk zodat er niet eindeloos gesproken hoeft te worden. Iedereen weet wat er verwacht wordt. We gaan gewoon lekker voetballen.

  • Voor kinderen tot 11 jaar vrijdagmiddag van 15.00-16.00 uur
  • Voor jongeren van 11 jaar en ouder vrijdagmiddag van 16.00 -17.00 uur

Het gaat elke vrijdag door behalve in de kerstvakantie en in de zomervakantie.De meeste kinderen komen elke week trouw. Bij de eerste groep komen tussen de 30 en 40 kinderen en bij de tweede groep meestal tussen de 20 en 30.
Dit is al met al een prachtig resultaat!

Toen ik Kevin vroeg wat hij in de toekomst met dit project nog meer wilde bereiken, hoefde hij niet lang na te denken.
Wat zou het fijn zijn als hij uitbreiding van uren kreeg. Dan konden er nog meer kinderen en jongeren bereikt worden.
En wat zou het mooi zijn als jongeren uit de oudere groep mee gaan doen als begeleider/vrijwilliger in de jongere groep! Gelukkig gebeurt dat al af en toe.
Hij is in elk geval enorm gemotiveerd om door blijven gaan en zo bij te dragen aan een prettig leef- en sportklimaat in onze mooie wijk Zuidbroek.